Kerstvakantie 2020

kerstvakantie 2020Als de kerstvakantie 2020 aanbreekt zit het jaar er alweer bijna op. Sinterklaas is al achter de rug en misschien staat de kerstboom zelfs al. Om lekker vooruit te plannen zetten we op deze pagina uiteen wanneer de kerstvakantie start en eindigt.

Kerstvakantie 2020 in heel Nederland

De kerstvakantie is voor iedere regio in Nederland gelijk en valt dit jaar in week 52 en 53. Met andere woorden start deze vakantie op zaterdag 19 december 2020 en eindigt deze op zondag 3 januari 2021. Tijdens deze kerstvakantie vallen diverse feestdagen. Waaronder kerst op vrijdag 25 en zaterdag 26 december en nieuwjaarsdag op vrijdag 1 januari. Veel bedrijven zijn op deze feestdagen gesloten. Weet je het niet zeker of het bedrijf waarvoor jij werkt open is en je dus wellicht moet werken? Ga dit dan na met je leidinggevende om er zeker van te zijn welke dagen jij vrij bent!

Wat doen tijdens de kerstvakantie?

De kerstvakantie staat voor veel families in het teken van familie. Doordat er diverse feestdagen in deze vakantie vallen wordt vaak de familie bezocht. Ook oud en nieuw is een reden voor veel mensen om bij elkaar te komen en het nieuwe jaar in te luiden.

Maar niet iedereen gaat de gehele familie af. Sommige kiezen ervoor om op wintersport te gaan, anderen gaan lekker naar de zon. Wat ga jij doen?