Mei vakantie 2020

mei vakantie 2020De mei vakantie 2020 start de dag voor koningsdag. Dat is dus op zaterdag 25 april 2020 en eindigt op zondag 3 mei 2020.

Heb je schoolgaande kinderen check dan goed de schoolgids. Scholen kunnen namelijk de mei vakantie 2020 uitbreiden met een week vakantie. Het kan dus zomaar zijn dat de meivakantie een week langer duurt!

Mei vakantie 2020 en de verschillende regio’s

Bij de mei vakantie wordt dit jaar geen onderscheid tussen de diverse regio’s gemaakt. Alle scholen hebben dus in basis week 18 vrij. Zoals hierboven gesteld kunnen scholen de mei vakantie met een week verlengen.

Wat is er te doen tijdens de meivakantie 2020?

Vakantie biedt altijd mogelijkheden om erop uit te gaan. Of dat nou een dagje binnen Nederland is of een korte break naar het zonnetje. Als je schoolgaande kinderen hebt, ben je helaas voor het boeken van een vakantie afhankelijk van deze periode. Echter, als je erop tijd bij bent dan kan je leuke tripjes of activiteiten regelen tegen een kleine prijs. Voor een wintersport is het inmiddels vrij laat; de enige optie die je binnen Europa hebt is eventueel de slotweek van Val Thorens in Frankrijk. Val Thorens ligt hoog genoeg zodat je zo laat in het seizoen nog een klein beetje kan genieten van een pak sneeuw.

Koningsdag 2020

Koningsdag valt aan het begin van deze mei vakantie. Koningsdag is in Nederland een feestdag voor jong en oud. Waar voor jonge kinderen veel activiteiten door lokale Oranjeverenigingen worden georganiseerd, kunnen ouderen zich vermaken op een van de tientallen festivals.

Benieuwd wanneer de andere schoolvakanties in 2020 zijn?