Schoolvakanties 2020

schoolvakanties 2020Wat is het toch heerlijk de schoolvakanties vooruit plannen voor 2020. Ga jij dit jaar lekker weg of blijf je in eigen land? Voor het gemak hebben wij alle schoolvakanties van 2020 op een rij gezet. Op basis van deze informatie kan je onbezorgd jouw vakanties in 2020 plannen.

Schoolvakanties 2020 op een rij

Naast de bovenstaande schoolvakanties zijn er natuurlijk ook nog andere feestdagen om rekening mee te houden. Wil jij jouw vakantiedagen optimaal benutten? Maak dan gebruik van deze extra vrije dagen om een extra lange vakantie in te plannen. Hoe je dat doet lees je hieronder!

Extra lang vakantie buiten de schoolvakanties

Als je diverse feestdagen combineert met een vakantiedag kan je ervoor zorgen dat je langere periodes achter elkaar vrij hebt. Veelal plannen scholen deze dagen in als studiedagen.

Goede vrijdag en pasen

Goede vrijdag valt in 2020 op vrijdag 10 april en Pasen valt op maandag 13 april. Als je week 15 en 16 vrij neemt kost dat je bij een full-time dienstverband slechts 8 dagen in plaats van 10. Je hebt in dat geval vrij vanaf zaterdag 4 april tot en met zondag 19 april.

Koningsdag

Koningsdag valt in 2020 op maandag 27 april. Als je de week van koningsdag vrij neemt dan kost dat je slechts 4 dagen in plaats van 5.

Hemelvaart

Hemelvaart is in 2020 op donderdag 21 mei. Als je vrijdag 22 mei vrij vraagt dan ben je in totaal vier dagen vrij inclusief het weekend voor slechts een vakantiedag. Dat is toch een lekkere mini-break!

Pinksteren

Tweede pinksterdag is op maandag 1 juni. Neem de rest van week 23 vrij en je hebt in totaal 9 dagen aaneengesloten vrij. Je bent dan namelijk vrij van zaterdag 30 mei tot en met zondag 7 juni.