Voorjaarsvakantie 2020

voorjaarsvakantie 2020De voorjaarsvakantie is na de kerstvakantie altijd de eerste officiele break van het nieuwe jaar. Zeker als je gebonden bent aan de schoolvakanties is deze eerste vakantie vaak meer dan welkom. De voorjaarsvakantie is in 2020 niet voor alle regio’s het zelfde.

Voorjaarvakantie 2020 Noord

In 2020 is regio Noord het eerst aan de beurt. De voorjaarsvakantie 2020 start in regio Noord op zaterdag 15 februari 2020 en duurt tot en met 23 februari 2020. Op de weekkalender is dit week 8.

Voorjaarsvakantie 2020 Midden

Een week later, in week 9, start de voorjaarsvakantie in regio Midden. Deze duurt dus van zaterdag 22 februari 2020 en duurt tot en met zondag 1 maart 2020.

Voorjaarsvakantie 2020 Zuid

De voorjaarsvakantie voor regio Zuid start tegelijk met de vakantie van regio Midden en duurt dus ook van 22 februari 2020 en duurt tot 1 maart 2020. Dat is dus ook week 9 van de weekkalender. Tijdens deze vakantie valt ook carnaval 2020.

Tips voorjaarsvakantie 2020

Met een beetje geluk starten we in 2020 het voorjaar met lekker weer. Wil je zeker zijn van een zonnetje dan kan je natuurlijk ook altijd het buitenland opzoeken als dat binnen jouw budget past. Heb je kinderen dan biedt de voorjaarsvakantie natuurlijk ook veel mogelijkheden om met de kids op stap te gaan! Maar wat kan je zoal doen tijdens deze vakantie eind februari? Wij hebben een aantal tips en events voor je op een rij gezet. Heb jij een leuke tip voor de voorjaarsvakantie? Neem dan contact met ons op!

Bezoek een pretpark tijdens de voorjaarsvakantie

Heb je kinderen die nog naar school gaan? Dan is het leuk om tijdens de schoolvakantie met de kinderen op stap te gaan. Je kan dan bijvoorbeeld naar de Efteling, Duinrell of naar Wildlands. Zijn je kinderen nog wat kleiner? Dan is het wellicht leuk om naar een dierentuin zoals Blijdorp in Rotterdam of Artis in Amsterdam te gaan.

Carnaval vieren in een van de carnavalssteden

Gedurende de voorjaarsvakantie van regio midden en zuid valt ook het carnavalsfeest. Dit feest wordt uitbundige door het gehele land gevierd. Met de kinderen naar een optocht of gewoon lekker feesten kan dus tijdens de voorjaarsvakantie ook!