Zomervakantie 2020

zomervakantie 2020

Wat is het heerlijk als de zomervakantie 2020 weer aanbreekt. Tijd om lekker op vakantie te gaan in eigen land, Zuid Europa of misschien wel verder. Deze vakantie is niet in iedere regio tegelijk. Daarnaast is er natuurlijk nog de bouwvak gedurende deze periode. Wanneer de zomervakantie officieel start is afhankelijk van in welke regio je woonachtig bent.

Zomervakantie 2020 Noord

Voor de regio Noord start de vakantie in week 28 op 4 juli 2020. Deze vakantie duurt vervolgens maar liefst zes weken tot met week 33. Op maandag 17 augustus zullen de kinderen weer naar school moeten.

Zomervakantie 2020 Midden

In 2020 heeft regio Midden als het laatst zomervakantie. De zomervakantie begint op zaterdag 18 juli 2020 en eindigt op zondag 30 augustus. De zes weken vakantie zijn in deze regio van week 30 tot en met week 35.

Zomervakantie 2020 Zuid

Van week 29 tot en met week 34 heeft regio Zuid vrij. De vakantie start op zaterdag 11 juli en duurt tot en met zondag 23 augustus. Alle basisscholen hebben gedurende deze periode in ieder geval vrij.

Vakantiebestemmingen zomervakantie

Niet alle Nederlanders gaan tijdens deze vakantie weg. Het weer in Nederland kan namelijk ook best lekker zijn. Als de zon goed schijnt dan zijn veel Nederlanders te vinden aan de kust. Dat kan in Scheveningen, Noordwijk of Bloemendaal. Maar ook Ouddorp of Rockanje zijn populaire strandbestemmingen voor tijdens de zomervakantie. Laat je budget het toe neem dan ook eens een kijkje op een van de Waddeneilanden.

Nederlanders die wel verder van huis gaan, zijn vaak terug te vinden in Zuid Frankrijk, Italie of Spanje.

Wat ga jij doen tijdens de zomervakantie?

Weet jij al wat je gaat doen tijdens de zomervakantie of heb je goede tips? Deel ze dan hieronder met ons! Kijk je ook al uit naar de herfstvakantie of kerstvakantie?